Racuchowe królestwo

Wpis

poniedziałek, 09 stycznia 2012

Grzybowa z pieczarkami

Składniki

  • 200 g suszone grzyby
  • 200 g pieczarki
  • 2 cebula biała
  • 1 włoszczyzna
  • 2 kostka grzybowa
  • 1 śmietana rama

Sposób przyrządzenia

Moczymy grzyby, zalewając je gorącą wodą lub obgotowujemy.

Pierwszą wodę wylewamy, a z następnej robimy naszą zupkę grzybową.

Dodajemy włoszczynzę wcześniej umytą, obraną i pokrojoną w kostkę.

Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni z pokrojoną w kostkę cebulką.

Wszystko potem dodajemy do zupy w której gotowalismy grzyby i gotujemy, dodajac kostki grzybowe i zaprawiamy śmietną.

Dodajemy pieprz i sÓl.

Podajemy z makaronem

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
marlenkal0
Czas publikacji:
poniedziałek, 09 stycznia 2012 15:46

Polecane wpisy

Kanał informacyjny